25.12.2024
Телеканал NTD

Китай не виконує торговельної угоди — США уривається терпець

Китай не виконує торговельної угоди — США уривається терпець

США закликали Китай виконати свою обіцянку придбати американські товари на 200 мільярдів доларів. Купівлі мали відбутися..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

США закликали Китай виконати свою обіцянку придбати американські товари на 200 мільярдів доларів.

Купівлі мали відбутися у 2020 та 2021 роках згідно з угодою, яку підписав 45-й президент США Дональд Трамп.

Чиновники кажуть, що Вашингтону уривається терпець. З їхніх слів, Пекін за останні місяці ніяк не показав, що планує виправити ситуацію із закупівлями, хоч мав виконати свої зобов’язання ще до кінця минулого року.

[Кетрін Тай, торговий представник США]:

«Китай узяв на себе зобов’язання. І це ті зобов’язання, які дуже чекали наші компанії та працівники в певних секторах. Тепер треба зрозуміти, у якому напрямі розвиватимуться наші відносини».

У міністерстві закордонних справ Китаю відповіли, що сторони мають разом залагоджувати конфлікти. Але нічого конкретного не сказали.

[Чжао Ліцзюань, представник МЗС КНР]:
«Суть китайсько-американських торговельно-економічних відносин — це взаємна вигода та інтерес. У торговельній війні не буде переможців».

За угодою Китай мав збільшити закупівлю американських фермерських та промислових товарів, а ще імпорт у галузі енергетики та послуг.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китай не виконує торговельної угоди — США уривається терпецьЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиГонконг посилив закон про нацбезпекуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: