16.04.2024
Телеканал NTD

Скейтборди з вторинної сировини надихають бразильців берегти природу

Скейтборди з вторинної сировини надихають бразильців берегти природу

Ось такі скейти із пластикових кришок роблять у Ріо-де-Жанейро. Підприємство працює в міських нетрях Росінья. Його..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Ось такі скейти із пластикових кришок роблять у Ріо-де-Жанейро. Підприємство працює в міських нетрях Росінья. Його відкрив канадський інженер Аріан Раєгані.

[Аріан Раєгані, голова переробної компанії]:
«У нас не фабрика з виробництва скейтбордів, а щось більше. Ми хочемо створити в Росіньї інноваційний центр перероблення відходів».

Більшу частину вторсировини приносять місцеві жителі. Кришки збирають, миють та здають на перероблення. Платня невелика, але її вистачає на певні продукти. Плюс навколо стає чистіше.

[місцева жителька]:
«Я радо допомагаю переробленню відходів. До того ж люди, яким я віддаю кришки, роблять іграшки та дарують їх дітям».

На кожен скейтборд треба півтора кілограма пластику, або 500 кришок. Спочатку їх подрібнюють, потім складають у форму та відправляють у піч. На виробництво одного скейта йде дві години.

[Аріан Раєгані, голова переробної компанії]:
«Сьогодні ми працюємо з пластиком, але завтра хочемо переробляти папір, метал, скло та багато іншого».

Росінья — найвідоміші й найбільші нетрі Бразилії. За офіційними даними, тут мешкає понад 60 тисяч людей. Насправді жителів може бути втричі більше.

Раєгані каже, що у Росіньї щодня викидають 230 тонн сміття. Він проводить лекції у навчальних закладах та розповідає молоді, як важливо берегти природу. Канадський інженер також хоче надихнути дітей шукати нові способи перероблення відходів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скейтборди з вторинної сировини надихають бразильців берегти природуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Екзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: