27.03.2024
Телеканал NTD

Слону, тигру та горилі зробили подарунки на Геловін

Слону, тигру та горилі зробили подарунки на Геловін

Напередодні Геловіну в Київському зоопарку для тварин приготували частування. Співробітники звіринця прикрасили гарбузи та розклали їх..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Напередодні Геловіну в Київському зоопарку для тварин приготували частування. Співробітники звіринця прикрасили гарбузи та розклали їх у вольєрах.

Слон Хорас одразу знайшов сюрпризи й почав неквапливо їх поглинати один за одним. Видно, частування йому сподобалося. Він відносно молодий тутешній мешканець — зараз йому 15 років.

А тигриці, окрім двох гарбузів, принесли апетитний шматок м’яса. Але на подив глядачів тварина зовсім не звернула на нього уваги й почала гратися овочами, а потім навіть намагалася їх з’їсти.

А ось самець, навпаки, без вагань жбурнув гарбуза в канаву й узявся за м’ясо.

Один із найстаріших мешканців зоопарку — горила Тоні — на подарунки теж не звернув особливої уваги. Його більше цікавили глядачі, які зібралися біля вольєра. Потім він усе ж сів і почав їсти рослини.

[Інна Гарбузюк, зоотехнік відділу приматів Київського зоопарку]:
«Оскільки сьогодні в горили свято, вирішили дати йому гарбуза у вигляді кошика. А зазвичай ми даємо йому запеченого гарбуза якогось із солодких сортів і мажемо медом».

Тварині вже 47 років. За словами зоологів, якщо перекласти на людський вік, це буде понад 90 років. Однак, мабуть, старою горила себе не вважає.

[Інна Гарбузюк, зоотехнік відділу приматів Київського зоопарку]:
«Може навіть стукнути кулаком, або різко підбігти до скла, щоб налякати. Це йому дуже подобається. Коли люди починають утікати, він дістає задоволення від того, що вдалося показати, що він господар».

Не забули й про дрібних мешканців звіринця. Подарунки дісталися ігуані та черепахам, які загалом не дуже й поспішали ними поласувати.

Пригостять й інших тварин зоопарку. Таке частування його мешканці отримуватимуть цілий тиждень. Як припускають, вони з’їдять коло 100 кілограмів гарбузів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Слону, тигру та горилі зробили подарунки на ГеловінЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні Барселони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: