19.09.2024
Телеканал NTD

У Перу відновлюють популяцію вікуній

У Перу відновлюють популяцію вікуній

[Альберто Варкарсель, мер Урубабми

Дата завантаження: 2024-04-19

video

[Альберто Варкарсель, мер Урубабми]:
«Сьогодні це стало реальністю: ми бачимо, як вони, нарешті, вирушають до своєї нової домівки на тисячу гектарів. Муніципалітет дав 50 вікуній, регіональна влада — 100».

Історичний момент у перуанській глибинці. У регіоні Куско хочуть відродити популяцію вікуній. Ці місцеві тварини — далекі родичі верблюдів. А ще прабатьки всім відомих альпак. Заведено вважати, що альпаки — це одомашнені вікуньї.

На проєкт уже витратили 250 тисяч доларів. Й ось, 150 тварин успішно транспортують до нового центру відновлення популяції.

До кожної вікуньї особливе ставлення, і для кожної — персональні носильники.

[Альберто Варкарсель, мер Урубабми]:
«Відновлення лісів, місцева фауна — гадаю, усе це приваблюватиме туристів. У майбутньому робитимемо речі з вовни».

Вікуньї схожі на лам — ті теж із родини верблюдових. Живуть в Андах. Їх дуже цінують за шерсть. Одяг із неї робили ще давні інки, причому лише для вельмож.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Перу відновлюють популяцію вікунійЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Фестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: