29.01.2024
Телеканал NTD

Лідери понад 200 країн зібралися на кліматичній конференції у Шотландії

Лідери понад 200 країн зібралися на кліматичній конференції у Шотландії

Лідери понад 200 країн світу зібрались у шотландському Глазго на кліматичну конференцію. Вона триватиме два тижні...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Лідери понад 200 країн світу зібрались у шотландському Глазго на кліматичну конференцію. Вона триватиме два тижні. Від учасників вимагають рішучих дій, щоби зупинити зміну клімату.

На правах сторони, що приймає, захід відкрив прем’єр Великої Британії Борис Джонсон. Він попередив усіх, що наближається «судний день», і що діяти треба зараз, бо завтра вже буде пізно.

Відповідно до загальновизнаної теорії, потепління спричинюють парникові гази, які виробляються через спалювання викопного палива. Конференція закликає вжити заходів, щоб глобальна температура не перевищила доіндустріальний рівень більш як на півтора градуса.

Утім, є й інші думки. Деякі науковці вважають, що зміна клімату відбувається, але це природний і циклічний процес, що повторюється мільярди років, і що діяльність людини на нього особливо не впливає.

Чи справді щось зміниться, якщо скоротити викиди CO2, поки незрозуміло. Але, безперечно, це боляче вдарить по економіці. Так, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала запровадити квоти на викиди та підвищити ціни на вуглеводні. І це тоді як у ЄС відбувається енергетична криза.

У відповідь президент Сербії Александар Вучич нагадав їй, що Євросоюз і так залежить від імпорту енергоносіїв, зокрема з Росії.

Проте турбота про довкілля однаково актуальна. Захід відвідали, зокрема, представники й королівської родини Великої Британії. Серед гостей був принц Вільям із дружиною Кейт. А принц Чарльз виступив із трибуни. Також об’єднатися та зупинити зміну клімату закликала королева Єлизавета II у телевізійному зверненні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лідери понад 200 країн зібралися на кліматичній конференції у ШотландіїУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуРуйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають новогоСША та їхні союзники почали спільні удари по об’єктах хуситів у ЄменіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаВ Україні новий головнокомандувач

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: