28.02.2024
Телеканал NTD

Північна жаба через 30 років повернулася до Норфолку

Північна жаба через 30 років повернулася до Норфолку

Довгоочікуване квакання розноситься болотами англійського Норфолку. Сюди повернулися північні ставкові жаби, які зникли тут ще в..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Довгоочікуване квакання розноситься болотами англійського Норфолку. Сюди повернулися північні ставкові жаби, які зникли тут ще в 90-х роках минулого століття.

[Джон Бейкер, керівник програми відновлення виду]:
«Надія є. Ми побачили багато молодих жаб. Наступного року вони почнуть розмножуватися. Це частина нашої тисячолітньої культурної спадщини. Це амфібії, яких ми втратили, але змогли відновити».

Жаби зникли із заплав Норфолку 30 років тому. А через 14 років стартувала програма їхнього відновлення. Для цього представників зниклого виду доставили на літаку зі Швеції. Потім їх випустили в таємне місце, яке знали лише учасники програми.

[Емілі Джордан, працівниця програми відновлення виду]:
«Дуже щаслива. Так рада, що їх більшає. Це ніби стежиш, як росте твоя дитина».

Північні ставкові жаби дуже відрізняються від звичайних, які теж водяться в британських водоймах. Вони відкладають менше яєць, тому їх заведено вважати вразливішими. Різниця становить приблизно одне до чотирьох.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна жаба через 30 років повернулася до НорфолкуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CESСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: