24.12.2024
Телеканал NTD

Дізнатися походження шерсті для вашого нового светра тепер можна за QR-кодом

Дізнатися походження шерсті для вашого нового светра тепер можна за QR-кодом

З якої конкретно ферми надійшла вовна для вашого нового светра? Тепер це можна буде дізнатися завдяки..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

З якої конкретно ферми надійшла вовна для вашого нового светра? Тепер це можна буде дізнатися завдяки електронній системі відстеження, яку впроваджують в Австралії.

Ця сімейна ферма на острові Тасманія працює з 1905 року. На ній виробляють шерсть вищої якості, яка йде на міжнародний ринок. Раніше всю документацію вели на папері. Тепер на кожному пакованні є QR-код і мікрочип.

[Саймон Кемерон, виробник вовни]:
«Хай би якою великою була вовняна промисловість, документи реєстрації, які її супроводжують, здебільшого досі рукописні. Уявіть лишень! Відійдімо від паперу, усуньмо багато помилок, і це знизить витрати на постачання».

Тепер же кожна людина, яка має смартфон, зможе просканувати код і зрозуміти походження вовни.

[Марк Грейв, голова Австралійської біржі вовни]:
«Вони зможуть простежити продукт до ферми. Також і виробник матиме змогу відстежити свій продукт ланцюжком постачання, щоб побачити, куди він іде».

Розробити систему допомогла Австралійська біржа вовни. Вона сподівається, що це зробить ринок прозорішим.

[Марк Грейв, голова Австралійської біржі вовни]:
«Цілісність продукції, особливо сільськогосподарської, завжди була критично важливою частиною нашої галузі. Це запорука впевненості й довіри».

А ще виробники сподіваються, що електронна система допоможе захистити їхню продукцію від підробок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дізнатися походження шерсті для вашого нового светра тепер можна за QR-кодомЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: