29.10.2024
Телеканал NTD

У Музеї Голодомору відкрили оновлену експозицію

У Музеї Голодомору відкрили оновлену експозицію

Національний музей Голодомору-геноциду презентував оновлену експозицію. На ній — історії, зібрані під час експедицій Україною. Вони..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Національний музей Голодомору-геноциду презентував оновлену експозицію. На ній — історії, зібрані під час експедицій Україною. Вони розповідають про долі багатьох людей у роки Голодомору.

[Олеся Стасюк, генеральний директор Музею Голодомору]:
«Це й історія про те, як людина рятувала дітей і за це була засуджена. Це й історія про те, як українці чинили опір тоталітарному комуністичному режимові та якими речами вони були вбиті. Це також щоденники, записки».

Алісон Маршал привезла з Великої Британії листи, які знайшла декілька років тому в речах свого дідуся. Той отримав їх від інженера Джері Бермана, який у часи Голодомору працював в Україні. Жінка каже, що, прочитавши ті спогади, була шокована.

[Алісон Маршал, жителька Великої Британії]:
«Він докладно описав, скільки хліба видавали на кожного, скільки грамів на людину. Його давали росіяни замість плати. І було не важливо, чи маєш ти сім’ю. Тобто, якщо в тебе були діти, тобі потрібно було ще й з усіма поділитися цим шматком».

Днями на виставці Олександра Петровська знайшла прізвища своїх загиблих родичів, які тоді жили в Полтавській області.

[Олександра Петровська, відвідувачка музею]:
«Загинуло шестеро людей включно з дітьми — по два, по чотири роки. Вони померли від Голодомору».

Саме на молоде покоління й спрямована оновлена експозиція. Тут з’явилася анімація з використанням технології 3D-мапінгу, система направленого звуку, тач-панелі та інше.

[Мар’яна Білик, менеджер проєкту анімації]:
«Головний меседж — “Пам’ятати, щоб бути”. Щоби бути далі, бути незалежними й цінувати свою країну».

Оновлення експозиції проходило в межах будівництва другої черги музею.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Музеї Голодомору відкрили оновлену експозиціюКарнавал у Венеції може стати «платним»У Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівНа Кубі закінчується паливо?Новий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЯку країну визнали найщасливішою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: