23.10.2024
Телеканал NTD

Японка робить картонних роботів і танки

Японка робить картонних роботів і танки

Ця картонна Годзілла — одна з 200 скульптур, які створила японка Монамі. Перший такий витвір вона..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ця картонна Годзілла — одна з 200 скульптур, які створила японка Монамі. Перший такий витвір вона зробила десять років тому, коли вчилася в коледжі на мистецтвознавця.

[Монамі Охно, скульптор]:
«Коли я вперше спробувала щось створити з картону, усі довкола хвалили мене, кажучи: “Неймовірно! Як це тобі вдається?” Я була така щаслива, що досі роблю скульптури».

Жінка використовує лише картон і клей, іноді додає трохи води. Креслень не робить — лише грубі начерки. Так народжуються роботи й військова техніка.

[Монамі Охно, скульптор]:
«Я здебільшого роблю лише те, що мені подобається, те, чим хочеться прикрасити дім. Я віддаю перевагу героям анімаційних мультфільмів, винищувачам і танкам».

Монамі демонструє картонні скульптури на виставках у Японії і за кордоном, але зазвичай їх не продає. Але виконує замовлення, на що й живе. Її роботи коштують від 1000 до 13 тисяч доларів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японка робить картонних роботів і танкиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюДва індійські ресторани судяться через куряче каріКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви Марії«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: