20.08.2024
Телеканал NTD

«Талібан» оголосив про захоплення Панджшеру – останнього оплоту його супротивників

«Талібан» оголосив про захоплення Панджшеру – останнього оплоту його супротивників

Угруповання «Талібан» оголосило, що захопило провінцію Панджшер. Це був останній осередок опору талібам. Живуть там здебільшого..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Угруповання «Талібан» оголосило, що захопило провінцію Панджшер. Це був останній осередок опору талібам. Живуть там здебільшого етнічні таджики. Нещодавно туди також утекли залишки регулярної армії Афганістану.

Гориста долина важкодоступна. Природним бар’єром їй служила ущелина. Однак «Талібан» вона не зупинила. На викладених бойовиками кадрах видно, як вони підіймають свій прапор біля офісу губернатора в столиці провінції — у місті Базарак.

[Забіхула Муджахід, представник «Талібану»]:
«Під час завоювання Панджшеру жертв серед цивільного населення не було. Але, звичайно, мобільна служба 3–4 дні не працювала. Продукти туди не доставляли, бо на дорогах ішла війна. Відсьогодні доставляння відновиться, а також електропостачання, мобільний зв’язок та Інтернет».

Бої тут почалися тиждень тому, коли переговори між двома сторонами зазнали невдачі.

Водночас Фронт національного опору Афганістану каже, що опозиційні сили й далі воюють. Так, лідер руху Ахмад Массуд опублікував у твіттері повідомлення, що він у безпеці. Однак більше ніяких відомостей про нього не надходило.

Нещодавно Массуд також сказав, що він готовий до нових переговорів із «Талібаном» і вітає пропозицію релігійних лідерів дійти згоди.

20 років тому, під час попереднього правління «Талібану» в країні, Панджшер також був центром опору. А Ахмад Массуд — це син попереднього лідера антиталібського руху. Його батька вбили незадовго до того, як сталися атаки 11 вересня в США. Відповідальність узяло на себе угруповання «Аль-Каїда».
Коротке посилання на цю сторінку:

«Талібан» оголосив про захоплення Панджшеру – останнього оплоту його супротивниківАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Верховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: