«Велика двадцятка» допоможе бідним країнам виробляти вакцини

«Велика двадцятка» допоможе бідним країнам виробляти вакцини

«Велика двадцятка» обіцяє забезпечити вакцинами всі країни світу, зокрема й бідні. Заява пролунала на дводенному саміті..

Дата завантаження: 2024-04-18

«Велика двадцятка» обіцяє забезпечити вакцинами всі країни світу, зокрема й бідні. Заява пролунала на дводенному саміті в Римі, де зустрілися міністри охорони здоров’я G20. Вони затвердили Римський пакт, який має відкрити рівний доступ до медичної допомоги усім державам.

[Роберто Сперанца, міністр охорони здоров’я Італії]:
«Наше послання, послання Римського пакту дуже ясне: нікого не можна залишити позаду в програмі вакцинації. Більш могутні країни, країни “Великої двадцятки” мають допомогти в кампанії бідним державам. Це слід зробити негайно».

Учасники саміту пропонують створювати підприємства з виробництва вакцин у країнах, що розвиваються.

[Роберто Сперанца, міністр охорони здоров’я Італії]:




«Треба зробити так, щоб інші регіони світу теж могли виготовляти препарати. Тобто потрібно разом використовувати методи та процеси, і тоді інші частини світу зможуть стати автономнішими».

Раніше експрем’єр-міністр Великої Британії Гордон Браун закликав президента США Байдена та інших лідерів «Великої сімки» терміново відправити до Африки вакцини зі складів Америки та Європи.

З його слів, до Різдва на Заході набереться мільярд зайвих доз. І це якщо уявити, що щеплено буде всіх європейців та американців, яким більш як 12 років.

«Велика двадцятка» — це міжнародний форум найбільших економік світу. На її членів припадає понад 80 % світового ВВП і 60 % населення планети.