29.02.2024
Телеканал NTD

Рецепти предків: палестинська сім’я готує східні солодощі

Рецепти предків: палестинська сім'я готує східні солодощі

Ці палестинці готують виноградну патоку за традиційним методом. Його тут, на Західному березі річки Йордан, передавали..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ці палестинці готують виноградну патоку за традиційним методом. Його тут, на Західному березі річки Йордан, передавали століттями від батька до сина. Сім’я Арафех упевнена, що лише так солодкий продукт виходить справді смачним.

Сік винограду треба кип’ятити 12 годин і водночас постійно помішувати.

Роблять це обов’язково в мідних чанах і на соснових дровах. Це надає особливого аромату.

[Мохаммад Арафех, виробник продуктів із винограду]:

«Суть у тому, що жодна машина не може правильно приготувати патоку. Замість природного смаку вона матиме присмак нержавійки чи алюмінію. Науково доведено, що підходить лише мідь. Вона має переваги. По-перше, вона не окислюється, і по-друге, зберігає тепло».

Сім’я Арафеха виробляє ще один солодкий продукт — мальбан. Його також називають фруктовою шкірою. Готують теж із виноградного соку й теж за технологіями предків.

Завдяки такому бізнесові ця сім’я тримається на плаву навіть у найскрутніші часи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рецепти предків: палестинська сім’я готує східні солодощіКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОВ Італії вимирають газетні кіоски«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: