Ці палестинці готують виноградну патоку за традиційним методом. Його тут, на Західному березі річки Йордан, передавали століттями від батька до сина. Сім’я Арафех упевнена, що лише так солодкий продукт виходить справді смачним.
Сік винограду треба кип’ятити 12 годин і водночас постійно помішувати.
Роблять це обов’язково в мідних чанах і на соснових дровах. Це надає особливого аромату.
[Мохаммад Арафех, виробник продуктів із винограду]:
«Суть у тому, що жодна машина не може правильно приготувати патоку. Замість природного смаку вона матиме присмак нержавійки чи алюмінію. Науково доведено, що підходить лише мідь. Вона має переваги. По-перше, вона не окислюється, і по-друге, зберігає тепло».
Сім’я Арафеха виробляє ще один солодкий продукт — мальбан. Його також називають фруктовою шкірою. Готують теж із виноградного соку й теж за технологіями предків.
Завдяки такому бізнесові ця сім’я тримається на плаву навіть у найскрутніші часи.
Коротке посилання на цю сторінку: