27.12.2024
Телеканал NTD

Дикі сусіди: жителі елітного району просять позбавити їх від капібар

Дикі сусіди: жителі елітного району просять позбавити їх від капібар

Величезні водосвинки заполонили елітний район у місті Тігре аргентинської провінції Буенос-Айрес. Цих тварин називають капібарами. Тут..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Величезні водосвинки заполонили елітний район у місті Тігре аргентинської провінції Буенос-Айрес. Цих тварин називають капібарами. Тут вони всюди, і, як видно, зовсім не бояться перехожих.

Таке сусідство неабияк набридло деяким місцевим жителям. Тварини псують газони.

[Марсело Кантон, представник Асоціації району Нордельта]:
«Капібари постійно лізуть у двори, що розташовані біля води. Це може бути небезпечно для домашніх тварин, для собак. Для людей жодної загрози немає. Капібари також поїдають садові рослини. Деяких це дратує, і люди просять винищити популяцію».

Зараз околицями вештається коло 400 капібар. Але вони розмножуються в геометричній прогресії.

[Марсело Кантон, представник Асоціації району Нордельта]:
«Чисельність капібар різко зростає. Самиці дають по два потомства за рік, до семи дитинчат за раз. Тобто кожна народжує до 15 свинок».

Така ситуація частково склалася через розростання міста. Капібари водяться тут здавна. Але на болотистих землях будують нові райони. Водосвинки не побажали йти геть і скупчилися на обмеженій території.

[Марсело Кантон, представник Асоціації району Нордельта]:
«Треба знайти спосіб, як контролювати популяцію. Ми хочемо, щоб капібари й далі тут жили. Нам добре поруч із ними, вони нам подобаються, але їм уже не вистачає місця. Тому необхідно зупинити зростання популяції».

Департамент флори й фауни провінції Буенос-Айрес також сказав, що жодних радикальних заходів щодо водосвинок не вживатиме. Популяцію планують брати під контроль поступово.

Капібари можуть виростати до одного метра 30 сантиметрів завдовжки. Це найбільший у світі гризун і найближчий родич морських свинок. Вони водяться в усій Південній Америці. Харчуються винятково рослинністю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дикі сусіди: жителі елітного району просять позбавити їх від капібарНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: