26.03.2024
Телеканал NTD

У Єгипті облаштовують нову високотехнологічну столицю

У Єгипті облаштовують нову високотехнологічну столицю

У новій столиці Єгипту, що біля Каїра, жителі відчинятимуть двері та здійснюватимуть платежі за допомогою смарткарт..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У новій столиці Єгипту, що біля Каїра, жителі відчинятимуть двері та здійснюватимуть платежі за допомогою смарткарт і застосунків. А в Інтернет можна буде заходити через вільний Wi-Fi, який роздаватимуть із ліхтарних стовпів.

У місті також обладнають мережу із 6000 камер. За їхньої допомоги стежитимуть за пішоходами, машинами, регулюватимуть рух і дізнаватимуться про підозрілу активність.

[Мохамед Халіл, голова технологічного бюро]:
«Ми хочемо, щоб наші жителі встановили мобільний застосунок нової столиці й керували своїм життям через телефон».

Творці цифрового міста сподіваються розв’язати проблеми, які сьогодні є в Каїрі. Це погана інфраструктура й телефонний зв’язок, висока щільність населення й багатогодинні черги в державних установах.

[Мохамед Халіл, голова технологічного бюро]:
«Маємо найбільш провідні програми, наприклад, для розслідування злочинів. Припустімо, що щось сталося, і нам треба знайти фургон певного кольору. Ми швидко зможемо це зробити, бо відразу знатимемо про нього все. Наші камери — це не просто камери спостереження. Це охоронці, які все бачать».

Місто будують із нуля посеред пустелі. У новій адміністративній столиці житиме 6,5 мільйона осіб. Для перших держслужбовців вона відкриється вже наприкінці року.

Деякі єгиптяни вважають, що це місто будують лише для еліти, бо в більшої частини людей забракне грошей на те, щоб купити там житло. Інші вважають, що технологічний підйом давно назрів.

[Тарек Хабіб, житель Єгипту]:
«По-перше, можна буде заощаджувати час і сили. Можна буде уникнути рутини, паперової роботи, ведення архівів. Усе буде сучасним. Я бачив таке в Європі ще в 90-х роках. Усе це буде корисно для громадян».

З іншого боку, виникає багато побоювань. Деякі вважають, що системи стеження й камери порушуватимуть приватність громадян і допоможуть встановити тотальний контроль.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Єгипті облаштовують нову високотехнологічну столицю19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуМарокко: лазні закриті, води немаєСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНирки — у центрі нової кризи в НепаліЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: