26.02.2024
Телеканал NTD

Камери спостереження в операційних Південної Кореї стануть обов’язковими

Камери спостереження в операційних Південної Кореї стануть обов'язковими

У всіх операційних Південної Кореї тепер встановлять камери стеження. За це проголосували законодавці. Це перший такий..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У всіх операційних Південної Кореї тепер встановлять камери стеження. За це проголосували законодавці.

Це перший такий закон у розвинених країнах. Тепер усі хірургічні операції зніматимуть на відео.

Рішення ухвалили після низки інцидентів, пов’язаних із некваліфікованим персоналом, який допомагав хірургам.

Один із трагічних випадків стався зі студентом Квоном Де Хі. Він помер від крововиливу в жовтні 2016 року. До цього 49 днів провів у комі в сеульській лікарні після операції на підборідді.

Там камери були. Мати отримала запис. Каже, що переглянула сім із половиною годин відео більш як 1000 разів. Після цього змогла довести, що помилка сталася через те, що операцію частково проводила некваліфікована медсестра та лікар-інтерн, а не головний пластичний хірург, як було обіцяно.

[Лі На Гим, мати загиблого на операційному столі]:
«Є дуже багато нещасних сімей, які не можуть дізнатися правду про своїх померлих родичів. Вони не мають речових доказів того, чому здорова людина вмирає в операційній. Я сподіваюся, що рідні померлих зможуть довідатися правду, і таких смертей більше не буде».

Маючи відеодокази, Лі змогла подати до суду на лікарню й головного хірурга. Пізніше того визнали винним у ненавмисному вбивстві й засудили до трьох років позбавлення волі.

Тим часом противники камер кажуть, що відеоспостереження підірве довіру до лікарів і порушить конфіденційність пацієнтів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Камери спостереження в операційних Південної Кореї стануть обов’язковимиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: