23.12.2024
Телеканал NTD

Планетохід «Наполегливість» почав шукати сліди життя на Марсі

Планетохід «Наполегливість» почав шукати сліди життя на Марсі

Планетохід «Наполегливість» починає історичне полювання. Він шукатиме сліди можливого минулого життя на Марсі. А робитиме він..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Планетохід «Наполегливість» починає історичне полювання. Він шукатиме сліди можливого минулого життя на Марсі. А робитиме він це в кратері Єзеро.

[Кеннет Фарлі, дослідник]:
«Цікаво, що ми не знаємо, чи була така фаза в історії Марса, коли на ньому був океан. Це предмет суперечок. Та зрозуміло одне: на місці кратера Єзеро не було моря. Там було озеро завширшки коло 40 кілометрів».

Науковці вважають, що сам кратер утворився після падіння метеорита. Саме це, на їхню думку, могло створити середовище, сприятливе для виникнення життя.

[Кеннет Фарлі, дослідник]:
«Ми заглянемо в далеке минуле. І якщо ми знайдемо сліди існування життя, то лише мікробного».

Марсохід візьме зразки порід і відкладень із дна кратера. Потім він перевірить їхнє походження — вулканічне чи осадове. Це допоможе зрозуміти, як формувався Марс.

Також науковці припускають, що озеро в кратері наповнювалося й висихало кілька разів. Спростувати чи підтвердити це також можна буде під час місії «Наполегливості».

Після дослідження марсохід запакує зразки каміння, уламків порід та пилу в спеціальні металеві трубки. У майбутньому їх доставлять на Землю для ретельнішого дослідження.

Планетохід висадився на Червону планету в лютому цього року. Він має сім наукових інструментів, а також камери й мікрофони для відео- й звукозапису.
Коротке посилання на цю сторінку:

Планетохід «Наполегливість» почав шукати сліди життя на МарсіНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: