25.10.2024
Телеканал NTD

Зацифровувати комах почали в лондонському музеї

Зацифровувати комах почали в лондонському музеї

У цій лабораторії в Оксфордширі готуються знімати комах із колекції лондонського Музею природознавства. Докладної макрофотографії зроблять..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У цій лабораторії в Оксфордширі готуються знімати комах із колекції лондонського Музею природознавства. Докладної макрофотографії зроблять завдяки потужним оптичним пристроям. Так науковці зможуть сканувати крихітні об’єкти завбільшки всього міліметр.

Коли лунає сигнал, це означає, що співробітник лабораторії має покинути кімнату.

[Анджалі Госвамі, професор]:
«Якщо ми справді хочемо зрозуміти, які чинники формують біорізноманіття на цій планеті, то мусимо більше дізнатися про комах. Якщо ми цього не зробимо, то, щиро кажучи, картина буде неповною».

Комах фотографують за допомогою приладу «Алмазне джерело світла». У ньому є прискорювач частинок. Він випускає промінь, який у 10 мільярдів разів яскравіший за Сонце. Його використовують як неймовірно потужний мікроскоп, що дає змогу докладно сканувати найдрібніші об’єкти.

Водночас дослідники можуть не лише оглянути поверхню комах, а й зазирнути всередину, щоб побачити їхню будову.

[Анджалі Госвамі, професор]:
«Зацифровуючи такі дані, ми можемо отримати набагато більше інформації про ці види й зробити набагато точніші й надійніші прогнози про те, що станеться в найближчому майбутньому».

У фондах музею зберігається понад 30 мільйонів екземплярів комах. Дослідники хочуть зробити деталізовані фотографії якнайбільшої кількості з них. Так вони прагнуть зрозуміти, чому видів так багато і що загрожує їхньому існуванню.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зацифровувати комах почали в лондонському музеїЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиУ Дубаї корали вирощують по-новому«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: