27.07.2024
Телеканал NTD

Японська компанія Fujifilm: від плівки для фотоапаратів до ПЛР-тестів

Японська компанія Fujifilm: від плівки для фотоапаратів до ПЛР-тестів

Хто не пам'ятає фотоплівки Fujifilm!? Колись ця японська компанія заробляла мільйони на виробництві фотоапаратів і плівки..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Хто не пам’ятає фотоплівки Fujifilm!? Колись ця японська компанія заробляла мільйони на виробництві фотоапаратів і плівки до них.

Нині заснована в 1934 році фірма розширила сферу своєї діяльності. Наприклад, вона бере участь у розробленнях, покликаних протистояти коронавірусу.

[Такатосі Ісікава, представник Fujifilm]:
«Ми почали з рентгенівських знімків і розширили наш бізнес у медичному секторі, зокрема в діагностиці».

Винаходячи себе заново, Fujifilm застосувала навички виготовлення кольорової плівки у фармацевтиці й косметиці. Поступово вона почала створювати медичні технології, що й стало її стратегічним напрямом.

Усе спирається на накопичений за десятиліття досвід.

Технології Fujifilm використовують, щоб створювати антиген для вакцини проти коронавірусу — Novavax, хоч її в Японії ще не схвалили. Компанія спеціалізується й на нанотехнологіях, які використовують у РНК-вакцинах, таких як Pfizer і Moderna.

[Такатосі Ісікава, представник Fujifilm]:
«Оскільки коронавірус не є сезонним грипом, фармацевтична промисловість уважає, що попит на вакцини, на жаль, не знизиться».

Компанія розробила ПЛР-тест на коронавірус, який дає результат за 75 хвилин. Старі ж методи потребують кількох годин.

У березні також розробили набір для виявлення різних варіантів SARS-CoV-2. До того ж препарат Fujifilm проти грипу зараз проходить клінічні випробування для лікування коронавірусу.

Утім, країна й нині повністю залежить від імпортних вакцин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японська компанія Fujifilm: від плівки для фотоапаратів до ПЛР-тестівДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну арку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: