20.06.2024
Телеканал NTD

Джефф Безос успішно злітав у космос на своєму кораблі

Джефф Безос успішно злітав у космос на своєму кораблі

Джефф Безос став другим мільярдером, який цього місяця побував у космосі. Він здійснив суборбітальний політ на..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Джефф Безос став другим мільярдером, який цього місяця побував у космосі. Він здійснив суборбітальний політ на кораблі «New Shepard». Ракету збудувала його власна компанія «Blue Origin».

Апарат піднявся на 107 кілометрів над рівнем моря, подолавши лінію Кармана. Через 10 хвилин капсула успішно опустилася в пустелі на заході Техасу.

За дев’ять днів до цього в космосі побував мільярдер Річард Бренсон і п’ять членів екіпажу з його компанії «Virgin Galactic». Бізнесмен теж літав на власному кораблі. Він піднявся на висоту 86 кілометрів.

На борту із Безосом перебував його брат Марк, 82-річна колишня льотчиця Воллі Фанк і 18-річний нідерландець Олівер Дамен. Франк стала найстаршою людиною, що побувала в космосі, а Дамен — наймолодшою.

Це перший рейс «New Shepard» з екіпажем на борту після 15 випробувальних польотів.

[Джефф Безос, засновник компанії «Blue Origin»]:
«Ми прокладемо дорогу в космос, щоб наші діти й онуки змогли побудувати майбутнє. Мусимо це зробити, щоб розв’язати проблеми на Землі».

Воллі Фанк в авіації з 20 років, але в космосі так і не була. Тепер же її мрія здійснилася.

[Воллі Фанк, учасниця польоту]:
«Я відчувала великий заряд енергії і зовсім не хвилювалася. Почувалася як звичайна людина, що летить у космос. Саме це я й хотіла відчути».

[Джефф Безос, засновник компанії «Blue Origin»]:
«Можу підтвердити, що Воллі анітрохи не хвилювалася».

Піднявшись у космос, екіпаж кілька хвилин провів у невагомості. Потім капсула повернулася на Землю за допомогою парашутів.

За злетом і посадкою спостерігали десятки глядачів, які зібралися біля ранчо Безоса.

[Говард, житель Х’юстона]:
«”Blue Origin” та її конкуренти відмінно справляються із завданням, даючи змогу звичайній людині злітати в космос. Це круто. Можна, звісно, подивитися на все це в інтернеті. Але бути прямо тут і чути всі звуки — це не порівняти з відео».

Безос і Бренсон планують розвивати індустрію космічного туризму. На думку експертів, вона буде дуже прибутковою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Джефф Безос успішно злітав у космос на своєму корабліРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: