20.01.2024
Телеканал NTD

Рятує рибу й черепах: 4-річна дівчинка очищає від сміття бухту Гуанабара

Рятує рибу й черепах: 4-річна дівчинка очищає від сміття бухту Гуанабара

Це 4-річна Ніна Гоміс. У такому віці їй би бавитися іграшками, та натомість вона у свій..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Це 4-річна Ніна Гоміс. У такому віці їй би бавитися іграшками, та натомість вона у свій вільний час збирає сміття. Разом із татом вона очищає бухту Гуанабара в Ріо-де-Жанейро.

[Рікарду Гоміс, тато дівчинки]:
«Навіщо ти збираєш пластик?»

[Ніна Гоміс, захисниця океану]:
«Бо через нього помирає риба й черепахи».

У 2017 році батько дівчинки Рікарду зняв фільм про підводний світ бухти Гуанабара. Він також заснував некомерційну організацію, яка допомагає зберігати морське біорізноманіття. Стопами батька йде й Ніна.

[Рікарду Гоміс, тато дівчинки]:
«Щойно навчившись говорити, вона дивувалася, що люди можуть попити й лишити пляшку на пляжі. Вона з малих літ не може цього зрозуміти».

Щорічно до океану потрапляє коло 11 мільйонів тонн пластику. Відходи опиняються в шлунку птахів і морських мешканців, які через це гинуть. Також пластикове сміття часто стає для них смертельною пасткою.

Рікарду сподівається, що приклад його дочки надихне бразильців дбати про природу. Таку ж надію має і місцева компанія з вивезення сміття.

[Флавіу Лопіс, голова компанії з вивезення сміття]:
«Маленька дівчинка приверне увагу ЗМІ. Це спосіб охопити більше людей різного віку. Нам потрібна допомога, щоб почули наш заклик дбати про планету. І наше послання в тому, що прибирати місто було б набагато простіше, якби кожен брав участь».

У бухті Гуанабара мешкає понад 400 різних видів птахів, риб, рептилій та ссавців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рятує рибу й черепах: 4-річна дівчинка очищає від сміття бухту ГуанабараЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїКішки пройшли подіумом на Тижні моди в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: