26.10.2024
Телеканал NTD

У насильство переросли мирні протести проти податкової реформи в Колумбії

У насильство переросли мирні протести проти податкової реформи в Колумбії

Сирени, сльозогінний газ та водомети — так колумбійська поліція реагує на агресію протестувальників. На вулиці Боготи..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Сирени, сльозогінний газ та водомети — так колумбійська поліція реагує на агресію протестувальників. На вулиці Боготи та інших великих міст Колумбії знову вийшли тисячі людей. Вони протестують проти другого варіанта податкової реформи. Проєкт закону вже надійшов на розгляд парламенту.

[Клаудія Лопес, мер Боготи]:
«У зв’язку із заворушеннями арештовано шістьох осіб, які спробували заплямувати мирний і демократичний протест. Ми не можемо рухатися вперед із насильством і вандалізмом. Це можна робити, лише мирно висловлюючи свою думку».

Протести в Колумбії почалися ще наприкінці квітня. Тоді президент Іван Дуке оприлюднив свій план підвищення податків. Однак пізніше відкликав законопроєкт на доопрацювання.

Коли ж оновлений варіант передали до парламенту, протести продовжилися.

Люди вимагають підвищити рівень життя, надати більше можливостей для молоді, а також захистити їх від насильства поліції.

[Фабіо Аріас, протестувальник]:
«Цей соціальний вибух почався 28 квітня. Так колумбійці виразили протест проти насадження неоліберальної моделі, а також насильства щодо громадських діячів у всій країні».

Спочатку законопроєкт передбачав підвищення ПДВ на харчі й комунальні послуги, а також скасування різних податкових пільг. У новому варіанті документа запропонували підвищити податки для компаній.

Уряд Дуке стверджує, що реформа вкрай необхідна, щоб підтримати під час пандемії малозабезпечені сім’ї. Нововведення також мають простимулювати ослаблену економіку.

Однак протестувальники вважають, що замість цього треба створювати робочі місця й збільшувати витрати на освіту молоді.
Коротке посилання на цю сторінку:

У насильство переросли мирні протести проти податкової реформи в КолумбіїДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Часті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: