25.08.2024
Телеканал NTD

Грузинський стартап робить USB-кабелі з кришок від пляшок

Грузинський стартап робить USB-кабелі з кришок від пляшок

Грузинський стартап перетворює пластикові кришки від пляшок на USB-кабелі. Заснував компанію Tene Сандро Лілуашвілі. Каже, що..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Грузинський стартап перетворює пластикові кришки від пляшок на USB-кабелі. Заснував компанію Tene Сандро Лілуашвілі. Каже, що спочатку всю сировину для виробництва хотів імпортувати.

[Сандро Лілуашвілі, засновник стартапу Tene]:
«Я поїхав до Китаю, вивчив технологію виробництва USB-кабелів та імпортував усе необхідне обладнання до Грузії. Я також зрозумів, що мені треба буде імпортувати різні пластикові полімери, які можуть зашкодити довкіллю. Я не хотів цього робити».

Сандро знайшов ідеальну альтернативу. Вирішив просто використовувати місцеве сміття.

[Сандро Лілуашвілі, засновник стартапу Tene]:
«Я вирішив використовувати кришки від пляшок. Чому? Бо цей тип пластику всюди. Ми бачимо його в природі, на вулицях. Я зрозумів, що використовувати їх — дуже гарна ідея».

Так вдала ідея перетворилася на створення екологічно чистих зарядних кабелів грузинського виробництва.

А почалося все з того, що кожному, хто принесе до компанії 50 пластикових кришок, пропонували безкоштовний кабель для заряджання телефону.

Акція виявилася успішною, бо всього за два місяці стартап зібрав 100 000 кришок. Особливо зацікавилися проєктом школярі. Деякі навіть організувалися в групи, щоб зібрати побільше кришок.

[Лука Гвімрадзе, волонтер]:
«Я дізнався з Facebook, що коли зібрати 50 пластикових кришок від пляшок, отримуєш USB-кабель, і я почав збирати їх удома. Я зібрав кришки з того, що ми купили».

[Сандро Ахвледіані, волонтер]:
«Коли я дізнався про зарядки Tene, то став збирати кришки на вулицях».

Компанія вже продає по 3000 кабелів за місяць. Водночас на кожен діє рік гарантії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Грузинський стартап робить USB-кабелі з кришок від пляшокЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працює

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: