27.04.2024
Телеканал NTD

Словацький аеромобіль здійснив перший міжміський політ у тестовому режимі

Словацький аеромобіль здійснив перший міжміський політ у тестовому режимі

Аеромобіль словацького стартапу Klein Vision розганяється злітною смугою в аеропорту Нітри. Він уперше здійснює тестовий міжміський..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Аеромобіль словацького стартапу Klein Vision розганяється злітною смугою в аеропорту Нітри. Він уперше здійснює тестовий міжміський рейс. Місце призначення — Братислава.

[Стефан Кляйн, винахідник аеромобіля]:
«Дуже цікаві враження. Ми прибули до аеропорту затемна, потім доставили машину на злітно-посадкову смугу. Хоча я літав в аеромобілі багато годин, але, коли розганяєш на довгій дорозі, відчуття зовсім інші».

За штурвалом аеромобіля сидить винахідник Стефан Кляйн. Переліт із Нітри до міжнародного аеропорту Братислави зайняв 35 хвилин.

[Стефан Кляйн, винахідник аеромобіля]:
«Чудово, що законодавство дозволило нам зробити не віртуальне, а реальне випробування. Наша мета — створити реальний продукт, який колись можна буде купити».

Прототип налітав уже 40 годин. Під час випробувань він здійснював круті повороти на 45 градусів, підіймався на висоту 2500 метрів і розвивав швидкість до 190 кілометрів за годину.

[Лукаш Рацж, аналітик]:
«На дорогах через ремонт чи ДТП часто виникають затори. Аеромобіль може перевозити людину повітрям. У цьому його перевага».

Аеромобіль оснащено крилами, які складаються хвостовим оперенням, двигуном BMW потужністю 160 кінських сил, нерухомим гвинтом та балістичним парашутом.

[Любомир Пальчак, співробітник Інституту транспортних досліджень]:
«Ми не можемо сказати, що найближчими роками почнемо використовувати літальні автомобілі, але дуже добре, що в Словаччині є таке розроблення і є конкретний результат».

Наступний етап проєкту — створення передсерійної моделі з двигуном потужністю 300 кінських сил. Він зможе розвивати швидкість до 300 кілометрів за годину і пролітати до 1000 кілометрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Словацький аеромобіль здійснив перший міжміський політ у тестовому режиміБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років тому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: