24.09.2024
Телеканал NTD

Унікальне вечірнє вбрання демонструють у Тель-Авіві

Унікальне вечірнє вбрання демонструють у Тель-Авіві

Якою є мода з чарівної казки? На це запитання дає відповідь виставка вечірніх і весільних нарядів..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Якою є мода з чарівної казки? На це запитання дає відповідь виставка вечірніх і весільних нарядів у Тель-Авіві. Більшу частину з них зробили ізраїльські дизайнери.

[Яара Кейдар, кураторка виставки]:
«Ми відкриваємо “Бал” — виставку, присвячену зв’язку між модою, казками та втечею від реальності. Вона також розповідає про те, як мода може перенести нас до різних світів, різних епох».

Тут демонструють коло 120 суконь — як старовинних, так і сучасних. Справжня розрада для тих, хто за час картина скучив за вишуканою красою.

[Яара Кейдар, кураторка виставки]:
«Після воєн, пандемій і темних періодів люди завжди хотіли святкувати й насолоджуватися тим, що мають, а також дивитися в майбутнє».

У цьому залі можна простежити, як змінювалася бальна мода з XVIII століття до 80-х років XX. Тут показують зроблені спеціально для виставки історичні реконструкції.

А тут — 80 нарядів від ізраїльських дизайнерів. Приміром, цю модель зроблено з туалетного паперу. Хоч і не скажеш.

[відвідувачка виставки]:
«Виставка дарує багато радості, багато усмішок і мені, і іншим, і я дуже щаслива, що ми маємо можливість прийти й побачити таку чудову роботу».

[відвідувачка виставки]:
«Я справді відчуваю, що перебуваю за межами цього світу. Ніби потрапила до казки, як Аліса в Дивокраї, бо це чарівно. Вони створили магію. Це прекрасно».

Виставку в Музеї дизайну почали готувати ще три роки тому, але через пандемію її відкриття відкладали. Вона працюватиме до грудня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальне вечірнє вбрання демонструють у Тель-АвівіГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату Каліфорнія

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: