29.09.2024
Телеканал NTD

Кубинці виходять на вулиці й скандують «Геть комунізм»

Кубинці виходять на вулиці й скандують «Геть комунізм»

Ситуація на Кубі загострюється. Протестувальники й далі виходять на вулиці й вимагають відставки президента й першого..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ситуація на Кубі загострюється. Протестувальники й далі виходять на вулиці й вимагають відставки президента й першого секретаря Компартії Куби Мігеля Діаса-Канеля. Такі виступи в цій соціалістичній країні дуже рідкісні.

Це одна з демонстрацій у гаванському районі Ла-Гуінера. Місцевий житель каже, що коли процесія мирно проходила вулицями, до протестувальників приєднувалися інші люди.

[Вальдо Еррера, місцевий житель]:
«Люди кричали “Геть Діаса-Канеля”, “Геть комунізм”, “Свободу кубинцям”, “Хочемо медицини”, “Хочемо їжі”. Ось що кричали люди».

Влада Куби каже, що протести організували контрреволюціонери, яких фінансують США. Вашингтон ці звинувачення відкидає.

Народні виступи почалися на тлі важкої економічної кризи, спричиненої поганим управлінням, пандемією коронавірусу, а також десятиліттями торгового ембарго.

А цей чоловік — голова руху «Вільна Куба». Він каже, що засуджує репресії з боку комуністичного режиму Кастро.

[Агустін Фігероа, голова руху «Вільна Куба»]:
«Активісти й люди загалом вийшли на вулиці, щоб вимагати свободи на Кубі, щоб покласти край придушенню з боку режиму, а також голоду, стражданням та зловживанням владою».

З понеділка керівництво Куби обмежила доступ до соціальних мереж і платформ обміну повідомленнями.

[Хіно Окумарес, місцевий житель]:
«Люди протестують, а влада не хоче, щоб люди побачили правду. Інтернет — наше єдина зброя. Його блокування нас обеззброює».

Варто зазначити, що мобільний інтернет на Кубі з’явився два з половиною роки тому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинці виходять на вулиці й скандують «Геть комунізм»Японці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаПодвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 пораненихЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяІзраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в ЛіваніАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніСотні людей загинули через розлив річки Конго

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: