26.08.2024
Телеканал NTD

ООН: Афганістан опинився на межі нової гуманітарної кризи

ООН: Афганістан опинився на межі нової гуманітарної кризи

США виводять війська — Талібан повертається. Агентство ООН у справах біженців попереджає, що Афганістану загрожує нова..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

США виводять війська — Талібан повертається. Агентство ООН у справах біженців попереджає, що Афганістану загрожує нова гуманітарна криза. Тоді як американські війська залишають країну, таліби беруть під свій контроль нові території. Через це тисячі мирних жителів утікають зі свого дому.

[Бабар Балош, представник УВКБ ООН]:
«За даними Місії ООН зі сприяння Афганістану, кількість жертв серед цивільного населення в першому кварталі 2021 року збільшиться на 29 % у порівнянні з показниками 2020-го».

За даними УВКБ ООН, із січня свої оселі покинуло коло 270 тисяч афганців. Тому загальна кількість внутрішніх переселенців перевищила 3,5 мільйона.

[Бабар Балош, представник УВКБ ООН]:
«Нездатність досягти мирної угоди в Афганістані й зупинити нинішнє насильство спричинить подальше переміщення населення всередині країни, а також відтік людей до сусідніх держав».

Афганці кажуть, що тікають із підконтрольних Талібану регіонів, бо там не почуваються в безпеці, а також тому, що бойовики часто вимагають у них гроші й майно, закладають вибухові пристрої на дорогах, позбавляють їх заробітку й соціальних послуг.

Уряд США вже визнав, що ситуація в Афганістані далека від сприятливої. Водночас він зазначає, що афганці мають самі вирішити свою долю.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: Афганістан опинився на межі нової гуманітарної кризиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: