26.02.2024
Телеканал NTD

Для австралійки без ніг переробили трицикл

Для австралійки без ніг переробили трицикл

Австралійка Мерль нарешті знову почувається вільною. Жінка не має обох ніг, тому користується протезами. Тепер вона..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Австралійка Мерль нарешті знову почувається вільною. Жінка не має обох ніг, тому користується протезами. Тепер вона може поїхати, куди захоче, на адаптованому спеціально під неї електричному трициклі.

[Мерль Корнелл, жителька Кілмора]:
«Свобода! Не можу повірити. Ніби здійснився сон».

Мерль 60 років. Дев’ять років тому їй ампутували обидві ноги вище колін і більшість пальців на руках унаслідок інфекції стрептокока. До цього вона була здоровою й активною шкільною вчителькою.

[Мерль Корнелл, жителька Кілмора]:
«Я завжди багато рухалася. Не було й дня без пробіжки. Також ходила в спортивний зал».

Мерль із чоловіком живуть під Мельбурном у містечку Кілмор, де багато красивих велодоріжок. Але пара не могла ними насолоджуватися.

Пошук відповідного велосипеда став для них справжнім викликом — шукали довго й у всій Австралії. Зрештою єдиним місцем, де погодилися адаптувати трицикл під непростий випадок Мерль, виявився магазин велосипедів за 2,5 тисячі кілометрів — у Брисбені.

[Джерард Вудлок, чоловік Мерль]:
«Люди казали: “О, ви їдете до Брисбена!” Я відповідав, що це єдине місце на східному узбережжі, де є прототип і де переробили його для Мерлі».

[Джессі Вільямс, веломеханік]:
«Він має заднє гальмо з радіоуправлінням, яким дуже легко користуватися — просто натиснути на кнопку. Також є мотор із середнім приводом, укорочені ручки й перероблені під неї педалі».

Мерль каже, що тепер знову почувається молодою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Для австралійки без ніг переробили трицикл19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протесту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: