19.06.2024
Телеканал NTD

Спіймати оленя: у дублінському парку волонтери вимірюють тварин

Спіймати оленя: у дублінському парку волонтери вимірюють тварин

У дублінському парку «Фенікс» незвичайне видовище: група волонтерів сачками ловить оленят. Тут їх коло сотні. Народилися..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У дублінському парку «Фенікс» незвичайне видовище: група волонтерів сачками ловить оленят.

Тут їх коло сотні. Народилися в червні й липні. Їх треба виміряти в перші тижні життя, поки вони далеко від стада.

[Лора Гріффін, зоолог]:
«Ми отримуємо важливі наукові дані, такі як вага, розміри — усе, що потрібно, щоб стежити за станом стада».

Команда з восьми осіб прочісує траву майже військовим строєм і подає свистком сигнал, коли помічає оленя. Потім його ловлять сачком.

[Лора Гріффін, зоолог]:
«Тільки-но ми його зловимо, дуже важливо зменшити стрес, який відчуває оленятко, тому ми закриваємо йому очі, щоб воно почувалося в більшій безпеці. І потім ми притримуємо його ноги, щоб воно перебувало в безпечному положенні».

Зразок вовни з живота оленяти містить кортизол, який дає дізнатися про рівень стресу як у малюка, так і в його матері, коли та була вагітною.

На перший погляд може здатися, що олені кидають своїх дитинчат майже одразу після народження. Насправді вони залишають їх на певний час, щоб у малечі виробилася спритність тікати від небезпеки.

Учені нагадують: дуже важливо, щоб люди, побачивши оленят, до них не наближалися.

[Лора Гріффін, зоолог]:
«Якщо на ньому залишиться ваш запах, є ймовірність, що мати від нього відмовиться. Та вони їх не кидають. Оленят спеціально ховають. Дуже важливо, щоб, побачивши оленя, ви дали йому достатньо простору. Не турбуйте його й не чіпайте. Мама по нього повернеться».

Уважається, що оленів до цього парку завезли з Великої Британії ще в XVII столітті. Зараз тут живе 600 особин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Спіймати оленя: у дублінському парку волонтери вимірюють тваринЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЧим пригощатимуть гостей «Оскара»До 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: