29.07.2024
Телеканал NTD

«Харчова пустеля»: жителям міста в США бракує магазинів

«Харчова пустеля»: жителям міста в США бракує магазинів

Жителям цього району американського міста Олбані купити продукти непросто. Найближчий магазин стоїть приблизно за кілометр звідси...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Жителям цього району американського міста Олбані купити продукти непросто. Найближчий магазин стоїть приблизно за кілометр звідси. Якщо немає машини, доводиться нести всі покупки в руках.

[місцева жителька]:
«Дуже важко. Просто якийсь жах».

Кілька неурядових організацій узялися змінити ситуацію. На вулицях з’явилися холодильники з безплатними продуктами.

[Джаммелла Андерсон, засновниця ініціативи]:
«Мета цього проєкту — доставити свіжі, здорові продукти з мінімальною обробкою».

У цьому районі є невеликі магазинчики, але в них немає свіжих овочів, фруктів та іншого продовольства за прийнятними цінами. Через це район назвали «Харчовою пустелею».

[Івет Джордан, місцева жителька]:
«Щоб купити продукти, мені довелося їхати до Гленмонта, бо тут немає продуктових магазинів».

З’явилися тут і мобільні продуктові крамниці. У них продають овочі за заниженими цінами. Різницю відшкодовує держава. Водночас продукцію вирощують на місці, на вільних ділянках землі.

Тут є і невеликі курячі ферми, які доставляють свіжі яйця.

У майбутньому тут хочуть відкрити свій супермаркет. Він може з’явитися в будівлі, де раніше був «МакДональдз». Але мережевий магазин запрошувати не хочуть. Навпаки, планують там продавати місцеву органічну продукцію.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Харчова пустеля»: жителям міста в США бракує магазинівДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: