19.11.2024
Телеканал NTD

У Франції проходить заплив у стилі графа Монте-Крісто

У Франції проходить заплив у стилі графа Монте-Крісто

Плисти, як граф Монте-Крісто. Незвичайне змагання проходить біля узбережжя Марселя. Коло 200 плавців пірнають у Середземне..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Плисти, як граф Монте-Крісто. Незвичайне змагання проходить біля узбережжя Марселя. Коло 200 плавців пірнають у Середземне море, приблизно повторюючи шлях, який подолав Едмон Дантес, утікаючи з в’язниці.

П’ятикілометровий заплив стартує на острові Іф і закінчується біля пляжу Гранд-Рукас-Блан.

[Ара Хатчадурян, учасник змагань]:
«Я готувався два місяці: щодня плавав, тренувався, катався на велосипеді й так далі. Планую брати участь у всіх дев’ятьох запливах».

Дев’ять запливів проходять упродовж трьох днів.

[Домінік Лена, організатор змагань]:
«Люди, звісно, раді, бо деякі з них змогли вперше за кілька місяців зануритися в море».

Першого дня змагань погода підвела, та незабаром покращиться.

[Домінік Лена, організатор змагань]:
«Сьогодні вранці маємо ідеальні умови для змагань. Як бачите, вода спокійна, температура для плавців порівняно комфортна».

Ці змагання вперше пройшли в 1999 році. Організаторів надихнула втеча героя роману Александра Дюма.

Едмон Дантес не довів своєї невинуватості, і його ув’язнили в замку Іф. Але він заліз у мішок, призначений для померлого сусіда по камері, який потім викинули в море. Згодом Дантеса підібрали контрабандисти.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції проходить заплив у стилі графа Монте-КрістоПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєКанада обмежить час роботи для іноземних студентівСрібна шахта відродила занепале боснійське містоНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостережень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: