19.12.2024
Телеканал NTD

Плетіння з пальмового листя дає змогу єгипетському селу добре заробляти

Плетіння з пальмового листя дає змогу єгипетському селу добре заробляти

Єгиптянка Камела ще маленькою перейняла складне ремесло під назвою хус від своїх батьків. Так, вона все..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Єгиптянка Камела ще маленькою перейняла складне ремесло під назвою хус від своїх батьків. Так, вона все своє життя плете всілякі вироби з пальмового листя. Крім того, жінка передає своє вміння всім сусідам у селі Ель-Алам.

[Камела Ахмед, ремісниця]:
«Мої прадід і прабаба займалися хусом. Я опанувала це в шість років. Потім навчила братів, сестер, сусідів, а потім усіх жителів села. Дівчатка закінчують школу й приходять до мене вчитися. Усе село мене знає й зі мною працює».

Ремесло допомагає жителям села забезпечувати сім’ї. Мама шістьох дітей Сабах каже, що завдяки цьому ремеслу має добрий дохід. А деякі літні жінки плетуть вироби з пальмового листя вже півстоліття. На зароблені гроші вони змогли вивчити своїх дочок.

Пальмового листя тут удосталь цілий рік. З нього роблять циновки з вигадливими візерунками, кошики, сумки, посуд та багато іншого начиння.

Натуральний матеріал і висока якість виробів забезпечили популярність не лише в Єгипті, а й за кордоном.

Зараз жителі Ель-Алама виготовляють продукцію з пальмового листя у великих обсягах і експортують до арабських і європейських країн. Іноді отримують великі замовлення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Плетіння з пальмового листя дає змогу єгипетському селу добре зароблятиСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсМарокко: лазні закриті, води немаєНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадКанада обмежить час роботи для іноземних студентівООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: