19.01.2024
Телеканал NTD

75-річна жінка-рибалка розмовляє з морем про свої проблеми

75-річна жінка-рибалка розмовляє з морем про свої проблеми

Сонце тільки встає, а туніска Зохра вже сідає в невеликий рибальський човен і вирушає по дари..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Сонце тільки встає, а туніска Зохра вже сідає в невеликий рибальський човен і вирушає по дари Середземного моря.

75-річна жінка почала рибалити в 16 років. Її батько не мав вибору, окрім як передати свою справу дочкам, бо синів не мав.

У Зохри п’ятеро синів і три доньки, чоловік помер. На пенсію піти поки не можна.

[Зохра Трабелсі, жінка-рибалка]:

«Як рибалка, маю багато труднощів. Але якщо я не працюватиму, то нічого не зароблю. Ніхто нічого мені не дасть. Щоб заробити, слід старанно працювати. Уранці, незалежно від мого психічного й фізичного стану, потрібно виходити в море. Здорова я чи хвора — треба працювати».

У районі міста Набуль на північному сході Тунісу Зохра — єдина жінка-рибалка.

Вона проводить у морі по вісім годин на день сім днів на тиждень. Ловить рибу з 4 ранку до 12 дня. Її улов часто невеликий: один-два 12-кілограмових ящики. Зазвичай Зохра продає це в порту.

Але для жінки риболовля — не лише джерело доходу. Це пристрасть, яка її наповнює.

[Хамаді Мадждуб, рибалка, син Зохри]:
«Моя мама — єдина жінка в цій чоловічій професії. Вона це робить, бо любить море. Коли йде дощ і ми не можемо працювати, вона приходить сюди поспостерігати за морем. Вона його любить».

[Зохра Трабелсі, жінка-рибалка]:
«Мені здається, що я народилася в морі. Коли мені погано, якщо виникають проблеми, я йду до моря. Я розповідаю про своє горе й плачу. А потім почуваюся, як ніби заново народилася».

Коротке посилання на цю сторінку:

75-річна жінка-рибалка розмовляє з морем про свої проблемиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямСрібло в Єгипті — нове золотоЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: