28.08.2024
Телеканал NTD

Китай може втратити статус найбільш населеної країни світу

Китай може втратити статус найбільш населеної країни світу

Людей дедалі більше, а житла дедалі менше. Індії загрожує демографічна криза. Як кажуть в ООН, уже..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Людей дедалі більше, а житла дедалі менше. Індії загрожує демографічна криза. Як кажуть в ООН, уже на початку 2027 року країна має обігнати Китай за чисельністю населення.

Наразі в Індії проживає мільярд 300 мільйон осіб. Водночас люди переїжджають із сіл до великих міст, де надіються знайти кращу роботу й освіту.

Через це на перший план вийшла проблема доступного житла в мегаполісах, зокрема в Нью-Делі. Оскільки його не вистачає, виникає дедалі більше міських нетрів.

[жителька Індії]:

«Через брак роботи люди із сіл їдуть до міст. І наші міста перенаселені. Якщо ми зробимо села розвиненішими й освіченішими, різниця вже не буде такою великою».

Нетрі здебільшого зводять незаконно. Там панує антисанітарія, бо немає ні каналізаційної системи, ні водопроводу, ні електрики.

Сміття, стічні канави й діти, що граються на вузьких вуличках. Район нетрів Сангам-Віхар, що в Делі, різко контрастує із розкішними кварталами столиці Індії.

[житель Індії]:
«Якщо подивитися, як швидко зростає населення, то складається враження, що за 20 років люди стануть канібалами».

У 2015 році уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді розпочав програму «Житло для всіх». Її метою було до 2022 року побудувати 20 мільйонів квартир у містах і 30 мільйонів будинків у селах. Утім, згідно з дослідженнями, майже 15 мільйонів індійських сімей, як і раніше, живуть у незаконних спорудах.

Водночас влада хоче стримати зростання кількості населення за принципом моделі комуністичного Китаю. Так, найгустонаселеніший штат Індії Уттар-Прадеш нещодавно запропонував закон, який заборонить сім’ям мати більш як дві дитини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китай може втратити статус найбільш населеної країни світуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мостуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроМігранти масово перебираються через загородження на кордоні та здаються прикордонникам СШАНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в Амазонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: