25.10.2024
Телеканал NTD

Еколог з Уганди робить столи й паркани з пластикового сміття

Еколог з Уганди робить столи й паркани з пластикового сміття

Це звалище зовсім не прикрашає столицю Уганди, але це також і джерело для нового бізнесу. Підприємець,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це звалище зовсім не прикрашає столицю Уганди, але це також і джерело для нового бізнесу.

Підприємець, який захищає довкілля, поставив неподалік пункт збору, щоб перетворювати викинуті поліетиленові пакети й одноразові пляшки на щось корисне.

Джеральд Ндашім’є заснував компанію, пункти збору якої вже є в різних регіонах країни, зокрема й у Кампалі, Вакісо, Муконо та інших великих містах. І скрізь можна знайти багато звалищ, де є пластик.

[Джеральд Ндашім’є, підприємець]:

«Коло 12–15 % відходів — це пластик. І велику його частину не збирають і не переробляють. Він потрапляє на відкриті звалища, подібні до того, що ви бачите тут».

Джеральд почав із того, щоби просто збирати пластикове сміття й підтримувати чистоту довкілля. Але його ідея переросла в цілий бізнес, у якому працює понад 100 осіб, серед яких і молоді мами. Він також платить тим, хто приносять сировину.

Пластикові пляшки подрібнюють. Потім зі шматочків роблять різні предмети: від столів для пікніка до стовпів для парканів.

[Джеральд Ндашім’є, підприємець]:
«Стовп для огорожі зроблено з 11 кілограмів пластику. Якщо брати, приміром, пляшки з-під газованої чи не газованої води, то в кілограмі — 47 пляшок, тобто на один стовп треба коло 500 пляшок».

Компанія також продає подрібнений пластик організаціям, які його переробляють.

Ще один проєкт Джеральда — завадити пластику потрапляти до озера Вікторія, яке потопає у смітті. Він встановлює сітки на всіх основних дренажних каналах, щоб виловлювати відходи до того, як вони опиняться в озері.
Коротке посилання на цю сторінку:

Еколог з Уганди робить столи й паркани з пластикового сміттяВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Туристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центром

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: