20.01.2024
Телеканал NTD

Занедбані хліви й казарми Італії перетворюють на хостели та культурні центри

Занедбані хліви й казарми Італії перетворюють на хостели та культурні центри

Серед мальовничих гір Монті Сімбруїні, що в центрі Італії, група молодих італійців розпочала проєкт розвитку місцевої..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Серед мальовничих гір Монті Сімбруїні, що в центрі Італії, група молодих італійців розпочала проєкт розвитку місцевої економіки й утримання молоді.

Десять жителів містечка Треві-нель-Лаціо, усі молодші за 35 років, перетворили старі хліви на хостел.

Тут може розміститися 36 осіб. У ресторані подають фірмові страви з місцевих продуктів, зокрема м’ясо диких кабанів із тутешнього лісу й канолі з рікотою з козячого молока місцевого виробництва.

Щоб отримати гроші на реконструкцію, група подала заявку на конкурс, який організував регіон Лаціо.

Загалом на цей проєкт виділили шість мільйонів євро. У регіоні Лаціо стоїть уже 16 покинутих будівель, серед яких замки й монастирі, що або відреставрували, або ще ремонтують. Дев’ять із них перетворили на хостели, сім — на культурні центри.

Проєкт курує 23-річний Лоренцо Скіарретта, делегат з питань молодіжної політики регіону.

[Лоренцо Скіаретта, делегат з питань молодіжної політики Лаціо]:
«В Італії є понад 700 000 покинутих громадських будівель. З іншого боку, є молодь, якій потрібні місця для зустрічей, спілкування, навчання, ознайомлення з культурою, ведення бізнесу».

Проєкт має розв’язати величезну демографічну кризу в Італії. Населення швидко старіє, водночас більш як третина молоді не працевлаштована. Як наслідок, молодь Італії залишає сільські райони та країну загалом.

[Лоренцо Скіаретта, делегат з питань молодіжної політики Лаціо]:
«Регіон Лаціо об’єднав ці два елементи. Ми інвестували шість мільйонів євро. Ми попросили місцеві громади, парки, громадські організації регіону віддати свої занедбані будівлі, щоби перетворити їх на хостели чи туристичні центри».

Крім хлівів, реставрують колишні млини, бойні та казарми. Засновники проєкту кажуть, що це дасть молодим людям роботу, а також переконає їх залишитися в рідних місцях.
Коротке посилання на цю сторінку:

Занедбані хліви й казарми Італії перетворюють на хостели та культурні центриЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: