28.01.2024
Телеканал NTD

Дрони допомагають на пляжах іспанським рятувальникам

Дрони допомагають на пляжах іспанським рятувальникам

Коли в морі біля узбережжя іспанського міста Міхас плавець потрапляє в біду, першим йому на допомогу..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Коли в морі біля узбережжя іспанського міста Міхас плавець потрапляє в біду, першим йому на допомогу приходить дрон. Він кидає жилет, який, торкнувшись води, одразу надувається. Так людина дістає можливість протриматися до прибуття рятувальників.

Технологію у 2012 році розробила іспанська компанія, що випускає безпілотні літальні апарати. Дрон, крім двох жилетів, укомплектований дефібрилятором, відеокамерою з потужним зумом і гучномовцем.

[Акіліно Абеаль, голова компанії ― виробника дронів]:
«Поки рятувальники сідають на гідроцикл чи в надувний човен, ми вже можемо підтримувати людину на воді. Важливо не лише скинути рятувальний жилет, а й дати людині, яка тоне, знати, що рятувальникам все відомо й вони поспішають на допомогу».

Дрон важить вісім кілограмів і може літати на одному заряді 45 хвилин. Він особливо потрібен, коли на морі великі хвилі.

[Гонсало Ботта, координатор служби рятувальників у Міхасі]:
«Мусимо дочекатися, поки хвилі дадуть змогу безпечно пливти на гідроциклі, і це забирає трохи більше часу. У такому разі дрон прибуде раніше й скине рятувальний жилет. Людина зможе триматися на воді, ризик буде зведено до мінімуму, а потім прибудемо ми».

Компанія-розробник також надає послуги пілотування дрона. Усе разом коштує 25 тисяч євро. Це ціна за три місяці.

[Сальвадор де лос Ріос, пілот дрона]:
«Рятувальники дуже цінують те, що ми дізнаємося про подію на морі перш ніж ситуація може стати непоправною. Люди запливають за буйки, і рятувальники хочуть знати, чи все з ними гаразд».

Дрони допомагають рятувальникам уже п’ять років. Зараз вони є на п’яти пляжах провінції Малага.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дрони допомагають на пляжах іспанським рятувальникамЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчяУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: