08.03.2024
Телеканал NTD

«Земля — як одна країна»: француз відвідав усі держави світу

«Земля — як одна країна»: француз відвідав усі держави світу

Француз Андре Бругіру водить зморшкуватими руками по мапі світу, розкладеній на його садовому столі в Буссі-Сент-Антуані..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Француз Андре Бругіру водить зморшкуватими руками по мапі світу, розкладеній на його садовому столі в Буссі-Сент-Антуані на південному сході від Парижа. 83-річний чоловік розповідає історію за історією про свої численні подорожі.

Дідусь стверджує, що побував у всіх країнах і територіях, які тільки існують. За його власним підрахунком, їх 251, включно з невизнаними державими, такими як Сомаліленд чи острів Трістан-да-Кунья — найвіддаленіший населений архіпелаг світу.

[Андре Бругіру, мандрівник]:
«Можливо, це звучить смішно, та я думаю, що для того, щоб успішно подорожувати, є лише один рецепт, і його немає в туристичних путівниках. Треба любити людей, і тоді вони прийдуть до тебе».

Андре вперше залишив Францію в 17 років, закінчивши навчання в галузі громадського харчування. Він влаштувався офіціантом у Шотландії. Потім подорожі провели його по всій Європі, до Канади, а звідти — по всьому світу.

З 1967 по 73-й рік він проїхав 400 тисяч кілометрів на автомобілях, човнах і літаках, витрачаючи не більш як долар на день.

[Андре Бругіру, мандрівник]:
«Я зрозумів, що якщо подорожуватиму автостопом, не зупиняючись у готелях, то зможу побачити весь світ. Я не знав, що подолаю 400 тисяч кілометрів автостопом, це сталося несподівано».

Подорожі Андре перервалися через дизентерію. Йому довелося повернутися додому на лікування. Після цього він щороку здійснював поїздки, аж до 2019. Потім він вирішив припинити мандри з огляду на похилий вік.

Француз каже, що, відвідавши всі країни, побачив, що наша Земля — це єдине ціле.

[Андре Бругіру, мандрівник]:
«Я дійшов висновку, що Земля — як одна країна, і всі ми — громадяни цієї країни».

Андре написав кілька книг, а також зняв документальний фільм, використовуючи кадри, які зробив під час подорожей. Він також узяв участь у десятках пресконференцій, де ділився враженнями про свої пригоди.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Земля — як одна країна»: француз відвідав усі держави світуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Житель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: