25.08.2024
Телеканал NTD

Манікюр за 10 хвилин: як робот фарбує нігті

Манікюр за 10 хвилин: як робот фарбує нігті

У США розробили першого у світі робота, який робить манікюр. Така машина наносить лак будь-якого кольору..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У США розробили першого у світі робота, який робить манікюр. Така машина наносить лак будь-якого кольору за 10 хвилин. Завдяки спеціальним датчикам пристрій точно визначає межі нігтьової пластини й не виходить за її межі.

[Ренука Апте, директор компанії-розробника]:
«Машина робить кілька знімків пальця людини й будує тривимірну мапу. Потім її обробляє штучний інтелект, визначаючи краї нігтя. Робот може робити це з точністю до міліметра».

У майбутньому розробники хочуть встановити таких роботів у роздрібних магазинах, офісах, житлових будинках та аеропортах. Процедура, як очікується, коштуватиме менш як 10 доларів.

[Ренука Апте, директор компанії-розробника]:
«Найцікавіше, що ми не просто обслуговуємо людей, які вже ходять робити манікюр. Ми зустріли багато людей, які сказали: “Ого, я ніколи не роблю манікюр, у мене немає на це часу. Але так я можу робити його набагато швидше і краще, ніж удома”».

Водночас такий робот не може обрізати кутикулу, надати нігтю форми чи його відполірувати.

Але деякі представники індустрії вже непокояться, що ці машини можуть скласти конкуренцію звичайним салонам краси.

Майстер манікюру Есташа Гудвін — не серед таких. Каже, що роботи не зможуть дати клієнтові те, за чим він іде до салону.

[Есташа Гудвін, майстер манікюру]:
«Я розумію необхідність робити щось швидко, просто й дешево, це те, до чого ми всі прагнемо. Та гадаю, що відвідувачі, щонайперше, цінують щось вишукане й орієнтоване на клієнта».

Есташа каже, що в салонах не просто роблять манікюр. Там жінки можуть відпочити й поспілкуватися. Робот на таке поки точно не здатен.
Коротке посилання на цю сторінку:

Манікюр за 10 хвилин: як робот фарбує нігтіЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: