25.12.2024
Телеканал NTD

Іспанський стартап робить стейки із замінника м’яса за допомогою 3D-принтера

Іспанський стартап робить стейки із замінника м'яса за допомогою 3D-принтера

Запах смаженого м'яса вабить відвідувачів до одного зі стендів технологічної виставки Mobile World Congress у Барселоні...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Запах смаженого м’яса вабить відвідувачів до одного зі стендів технологічної виставки Mobile World Congress у Барселоні. Тут демонструє свою продукцію іспанський стартап Novameat.

Компанія розробила технологію виробництва замінників м’яса за допомогою 3D-принтера. Тривимірний друк дає змогу відтворити фактуру справжнього м’яса.

На виставці можна продегустувати інноваційний продукт.

[відвідувач виставки]:

«Я не відчув, що їм справжнє м’ясо, але був приємно здивований. Не очікував, що фактура буде такою гарною. Уперше спробував замінник м’яса. Гадав, що він ще в стадії розроблення, тому мене приємно здивували і смак, і фактура».

[відвідувачка виставки]:
«Схоже на звичайний шматок м’яса, який я готую на обід чи вечерю. Той самий смак, запах, така сама структура. Дуже схоже».

Стартап працює над удосконаленням технології з 2018 року. На виставці він демонструє новітній 3D-принтер для створення харчів.

[Олександр Кампос, співробітник компанії Novameat]:
«Ми хочемо, щоби споживачі дізналися про дуже хороші замінники м’яса на рослинній основі. Нашу технологію можуть використовувати інші компанії. Це дасть змогу швидше наповнити ринок продукцією».

Mobile World Congress — одна з найбільших у світі технологічних виставок. Її проводять із 1987 року. У 2020-му виставку скасували через пандемію. Зараз вона проходить із дотриманням суворих санітарних вимог. На відкритті заходу побував навіть король Іспанії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанський стартап робить стейки із замінника м’яса за допомогою 3D-принтераВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: