27.01.2024
Телеканал NTD

У Парижі до Олімпіади-2024 хочуть розпочати роботу служби аеротаксі

У Парижі до Олімпіади-2024 хочуть розпочати роботу служби аеротаксі

Німецьке аеротаксі проходить тестування в аеропорту «Париж-Ле-Бурже». Під час безпілотного польоту двомісний апарат піднявся в повітря..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Німецьке аеротаксі проходить тестування в аеропорту «Париж-Ле-Бурже». Під час безпілотного польоту двомісний апарат піднявся в повітря на 30 метрів. Випробування тривало чотири хвилини.

У французькій столиці планують розпочати роботу служби аеротаксі найближчими роками. Повітряний транспорт має полегшити пересування пасажирів під час літніх Олімпійських ігор у Парижі у 2024 році. З компанією — виробником аеротаксі співпрацює міська влада, державна компанія, що управляє громадським транспортом, й оператор міжнародних аеропортів Парижа.

[Флоріан Ройтер, директор компанії ― виробника аеротаксі]:
«Ми почали випробувальні польоти й найближчими місяцями й роками виконаємо всі вимоги громадськості, політиків, а також регуляторних органів, щоб разом із нашими партнерами втілити в життя послугу повітряного таксі в Парижі».

Для сервісу авіатаксі в Парижі та його околицях побудують кілька майданчиків — вертопортів. Клієнти зможуть бронювати рейси через застосунок і одразу дізнаватися вартість польоту. Прибувши до вертопорту, треба буде пройти реєстрацію і зважитися. Це необхідна умова для перельоту.

[Фаб’єн Нестманн, співробітник компанії ― виробника аеротаксі]:
«Під час польоту перед пасажирами відкриється панорама міста, і вони ніколи не потраплять у пробки, бо в небі їх немає. Сподіваємося, що наша послуга не лише заощадить час клієнтів, але й подарує їм цікавий досвід».

Голова компанії — виробника аеротаксі обіцяє, що послуга за ціною буде доступною.

[Флоріан Ройтер, директор компанії ― виробника аеротаксі]:
«Ми працюємо над тим, щоб інтегрувати цю послугу до сфери громадського транспорту й зробити її доступною для всіх. Кожен, хто сьогодні бере звичайне таксі, зможе найняти й наше».

У довгостроковій перспективі компанія планує створити службу повітряного таксі і в інших великих містах світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Парижі до Олімпіади-2024 хочуть розпочати роботу служби аеротаксіДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: