16.08.2024
Телеканал NTD

Колекцію трофеїв легендарного футболіста Альфредо Ді Стефано виставлять на аукціон

Колекцію трофеїв легендарного футболіста Альфредо Ді Стефано виставлять на аукціон

Колекцію речей, які колись належали легендарному футболістові Альфредо Ді Стефано, виставляють на торги. Аукціон пройде 23..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Колекцію речей, які колись належали легендарному футболістові Альфредо Ді Стефано, виставляють на торги. Аукціон пройде 23 і 24 вересня в одному з торгових центрів Лондона.

[Мартін Нолан, виконавчий директор аукціонного дому]:
«Дуже рідко такі речі потрапляють на аукціон. П’ять років тому ми провели тут величезний аукціон для Пеле. І тоді ми запросили сім’ю Ді Стефано приїхати на виставку, подивитися аукціон і розглянути можливість зробити щось подібне».

Загалом із молотка піде понад 600 предметів. Серед них різні трофеї Ді Стефано, а також футболки, монети, таблички й особисті речі.

Шанувальники легендарного футболіста зможуть ознайомитися з колекцією на спеціальній виставці.

[Мартін Нолан, виконавчий директор аукціонного дому]:
«Його сім’я вирішила, що настав час поділитися цими предметами з усім світом, бо він ідол і суперзірка футболу. Тож ці предмети будуть дуже затребувані».

Ді Стефано народився в Аргентині в 1926 році, грав за «Рівер Плейт» у Буенос-Айресі й «Мільйонаріос» у Боготі. У 1953 році він переїхав до Європи, приєднавшись до «Реалу». Тоді він і здобув світову славу.

Як футболіст він двічі ставав чемпіоном Аргентини, тричі — чемпіоном Колумбії й восьмиразовим переможцем чемпіонату Іспанії. Ді Стефано також перемагав у Кубку Колумбії, Кубку Іспанії та Міжконтинентальному кубку. Він двічі ставав переможцем у Малому Кубку світу і п’ять разів перемагав у Кубку європейських чемпіонів.

Як тренер Альфредо виграв два чемпіонати Аргентини, один чемпіонат Іспанії, один Суперкубок Іспанії та один Кубок володарів кубків УЄФА.

Він помер у 2014 році у віці 88 років.

Організатори аукціону очікують виручити за предмети коло мільйона доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колекцію трофеїв легендарного футболіста Альфредо Ді Стефано виставлять на аукціонПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селище19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти малярії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: