20.07.2024
Телеканал NTD

Тисячі британців під час пандемії змінили квартири на човни

Тисячі британців під час пандемії змінили квартири на човни

Річки й канали Великої Британії заповнені більше, ніж у XVIII столітті — у період промислової революції...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Річки й канали Великої Британії заповнені більше, ніж у XVIII столітті — у період промислової революції. Багато британців продають квартири й купують човни. Змінити спосіб життя їх підштовхує пандемія і труднощі з подорожами за кордон.

[Найджел Салмонд, власник човна]:
«Нас приваблює свобода й можливість щоранку бачити новий пейзаж».

Організація Canal and River Trust охороняє і розвиває водні шляхи Англії та Уельсу. Її представники кажуть, що чверть усіх моторних суден стали постійними домами. Десять років тому таких човнів було на 10 % менше.

Продажі суден зростають, і ціни теж.

[Кріс Гілл, співробітник компанії ― продавця човнів]:
«У січні й лютому цього року мали багато клієнтів. Продажі зросли вдвічі».

Хтось живе на нових комфортабельних суднах, а хтось — на традиційних вузьких човнах, які називають нероуботами.

Для подружжя Лодж нероубот — дім уже 16 років. Однак, за їхніми словами, не все так гарно, як здається на перший погляд. У човні дуже тісно, і кожен сантиметр простору доводиться використовувати розумно. І все ж тут знайшлося місце навіть для макета залізниці й мережі каналів.

[Джо Лодж, власниця човна]:
«Ми не проміняли б човен на багатство всього світу. Тут потрібно поважати дику природу, приймати життя на воді й усе, що з цим пов’язане. Тобто не годиться жити на човні й скаржитися на постійне крякання качок»

За даними Асоціації внутрішніх водних шляхів, річками й каналами Англії, Уельсу та Шотландії курсує приблизно 80 тисяч моторних човнів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі британців під час пандемії змінили квартири на човниКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: