24.10.2024
Телеканал NTD

У Києві відновили аудіоекскурсії в Бабиному Яру

У Києві відновили аудіоекскурсії в Бабиному Яру

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» провів інтерактивну аудіоекскурсію. У ній розповідається про трагедію, яка тут сталася...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» провів інтерактивну аудіоекскурсію. У ній розповідається про трагедію, яка тут сталася.

[Христина Роман, PR-менеджер Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»]:
«Цього року буде 80-та річниця розстрілів у Бабиному Яру. Це дуже важлива подія не тільки в історії України, а й в історії всього світу. І хотілося б нагадати про ці події».

29–30 вересня 1941 року тут було вбито майже 34 000 євреїв. Це чи не наймасовіший одночасний розстріл періоду Другої світової війни.
Усього за роки нацистської окупації в Бабиному Яру загинуло від 50 до 100 тисяч осіб різних національностей. Екскурсія розповідає історії тих, хто вижив, і тих, хто загинув. Аудіоспектакль під назвою «29/09» триває годину. У ньому використовується технологія доповненої реальності.

[Христина Роман, PR-менеджер Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»]:
«Маршрут містить певні точки. Вони прив’язані до тих об’єктів, які зараз розташовані в Бабиному Яру. Це, наприклад, пам’ятник загиблим ромам або телевежа громадського телебачення. І коли людина наводить на них (смартфон), то бачить якісь історичні об’єкти, що існували в 41-му році, коли були розстріли в Бабиному Яру. Так вона може порівняти сьогоднішню реальність з історичними подіями».

Щоби пройти екскурсію, на смартфон треба завантажити спеціальний безплатний застосунок. Також періодично співробітники меморіалу проводять групові екскурсії офлайн.

[Христина Роман, PR-менеджер Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»]:
«Важливо, що це саме індивідуальна екскурсія. Так кожна людина може пережити цей досвід. Тобто ми йдемо маршрутом, яким у Бабиному Яру людей вели на розстріл, і важливо, щоб людина пройнялася цими історіями».

Додаток доступний у трьох мовних версіях: українській, англійській та російській. Через те, що у виставі є сцени жорстокості, існує вікове обмеження 18+.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Києві відновили аудіоекскурсії в Бабиному ЯруПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуСрібна шахта відродила занепале боснійське містоШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протесту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: