25.01.2024
Телеканал NTD

Плавучі зелені острови допоможуть очистити озеро від синьо-зелених водоростей

Плавучі зелені острови допоможуть очистити озеро від синьо-зелених водоростей

Ці плавучі острови рятуватимуть водосховище Таггеранонг у Канберрі від цвітіння. Тут розмножуються ціанобактерії або, як їх..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ці плавучі острови рятуватимуть водосховище Таггеранонг у Канберрі від цвітіння. Тут розмножуються ціанобактерії або, як їх ще називають, синьо-зелені водорості. Вони потрапляють і до річок та струмків столиці Австралії.

[Шейн Раттенбері, міністр водних ресурсів АСТ]:
«Цвітіння заважає нормально відпочивати на озері Туггеранонг, оскільки бактерії можуть бути небезпечними як для людей, так і для собак та інших тварин».

Плавучі острови зроблено з переробленого пластику. Зверху укладено кокосове полотно. На нього висадили рослини, корені яких занурені у воду. На створення таких островів потратили 200 тисяч доларів США.

[Ральф Огден, керівник проєкту Healthy Waterways]:
«Ці плавучі водно-болотні угіддя будуть конкурувати з водоростями за поживні речовини та світло. І, сподіваюся, вони припинять цвітіння води».

Місцеві жителі схвалюють ініціативу влади.

[Гленіс Патульни, член Ради жителів округу Таггеранонг]:
«Ми знаємо, що ці острівці виконують свою роботу, і це вселяє надію. Вони не заважають плавати на байдарках або іншому відпочинку».

Пластик, який використано як основу островів, має спеціальний шар, що захищає від ультрафіолету. Це має збільшити термін служби пластику до 50 років. Але фахівці перевірять, чи не почне він усе ж розкладатися під впливом навколишнього середовища.

Плавучі острови пробудуть на озері два роки. Якщо вони доведуть свою ефективність, то їх використають і на інших річках та озерах Канберри.
Коротке посилання на цю сторінку:

Плавучі зелені острови допоможуть очистити озеро від синьо-зелених водоростейЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: