16.10.2024
Телеканал NTD

Акустичний моніторинг допоможе стежити за рибою в Ла-Манші

Акустичний моніторинг допоможе стежити за рибою в Ла-Манші

Біля ферми з вирощування мідій, що на південному узбережжі Англії, плавають косяки риб. Тут утілюють у..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Біля ферми з вирощування мідій, що на південному узбережжі Англії, плавають косяки риб. Тут утілюють у життя новий проєкт, що допоможе вивчити стан популяцій різних видів морських мешканців Ла-Маншу.

[Емма Шихан, морський біолог]:
«Багато видів риби опинилося в небезпеці. Нам треба почати стежити за середовищем їхнього життя. Але поки ми не знаємо, які види найважливіші, і де вони мешкають».

Проєкт стартував у березні. Дослідники спостерігатимуть за європейським окунем, минтаєм і тунцем блакитним, які вважають комерційно важливими для регіону.

Охоплять сім ділянок біля узбережжя південної Англії, північної Франції та Бельгії.

[Томас Стемп, дослідник]:

«Кожна риба окремо має свій характер і кожна любить плавати в певних місцях. Є смілива риба, є сором’язлива. Використовуючи нашу технологію, ми зможемо записати окремі характеристики кожної риби, а потім отримаємо загальну картину».

У проєкті використовуватимуть підводний акустичний моніторинг. Невеликі апарати видаватимуть унікальні сигнали. Їх розмістять на морському дні.

[Томас Стемп, дослідник]:
«Щоразу, коли риба перебуває в межах досяжності одного з наших приймачів, реєструються час і дата рухів кожної риби окремо».

Дослідники сподіваються створити мапи й зібрати дані, які допоможуть зрозуміти, як рибальство, зміна клімату та діяльність людей впливають на популяції риб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Акустичний моніторинг допоможе стежити за рибою в Ла-МаншіВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Науковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоУ Дубаї корали вирощують по-новомуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: