27.06.2024
Телеканал NTD

3D-модель Токіо допомагає міському плануванню й запобігає стихійним лихам

3D-модель Токіо допомагає міському плануванню й запобігає стихійним лихам

Японські фахівці відновили тривимірну модель Токіо. Її виконано в масштабі 1:1000. Тут можна побачити всі 23..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Японські фахівці відновили тривимірну модель Токіо. Її виконано в масштабі 1:1000. Тут можна побачити всі 23 спеціальні райони столичного округу, зокрема й Сібую, де заново відбудували хмарочос.

3D-модель показує розташування вулиць, будівель, залізничних ліній та інших конструкцій.

[Сіндзі Такада, працівник компанії ― розробника 3D-моделі Токіо]:
«Люди, які беруть участь у міському розвитку, — це не лише експерти, а й бізнесмени, які живуть і працюють у різних районах. Важливо, щоб усі говорили однією мовою і з однієї і тієї ж точки зору. Тому, гадаю, дуже важливо дати їм візуальну інформацію, щоб кожен міг легко її зрозуміти».

Тривимірна модель Токіо допомагає планувати розвиток міста й запобігати стихійним лихам. Її оновлюють щороку.

[Рюхей Кавай, працівник компанії ― розробника 3D-моделі Токіо]:
«Я 20 років працюю над 3D-моделлю Токіо. Токіо має багато привабливих рис, але мене також дуже вражає те, як швидко воно змінюється».

Токіо — одне з найбільших міст світу. Його площа — понад 2000 квадратних кілометрів. У місті живе 14 мільйонів осіб. Його вважають найбезпечнішим на планеті.
Коротке посилання на цю сторінку:

3D-модель Токіо допомагає міському плануванню й запобігає стихійним лихамСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочим

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: