29.07.2024
Телеканал NTD

Англійське місто почнуть опалювати за допомогою водню

Англійське місто почнуть опалювати за допомогою водню

Це віддалений регіон в англійському графстві Камбрія, що неподалік від кордону із Шотландією. Саме тут почали..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Це віддалений регіон в англійському графстві Камбрія, що неподалік від кордону із Шотландією. Саме тут почали випробовувати нову водневу станцію.

Місцеві інженери намагаються довести, що водень можна доставляти до жител трубами вже наявного газопроводу, а потім використовувати для обігріву та приготування їжі.

Так можна буде відмовитися від викопних джерел енергії.

Для тестової системи проклали вже кілька кілометрів труб.

[Ентоні Грін, інженер]:
«Це непросто. Маємо довести, що це абсолютно безпечно. Трубопроводи, які ми використовуємо сьогодні, працюють по 50 років. І ми маємо дуже чітко розуміти, що робити, переходячи з природного газу на водень».

У зв’язку зі зміною клімату уряд Великої Британії нещодавно взяв собі за мету до 2035 року зменшити викиди вуглецю більш ніж на три чверті від рівня 1990-го.

[Тім Гарвуд, інженер]:
«Третина всіх викидів вуглецю у Великій Британії відбувається під час обігріву будинків. Тож маємо велику мету».

Загалом британський уряд хоче до 2050 року досягти нульових викидів CO2.

Однак не всі дотримуються теорії про те, що зміну клімату спричинила діяльність людини, зокрема викиди парникових газів. Багато досліджень показують, що прямого зв’язку немає, і що клімат упродовж тривалої історії змінюється природно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Англійське місто почнуть опалювати за допомогою воднюУ Дубаї корали вирощують по-новомуЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЯк можна визначити рак грудей за відбитком пальцяВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоВ Аргентині комарів опромінюють радіацією, щоби перемогти епідемії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: