20.01.2024
Телеканал NTD

Офіс, підвішений на скелі: шотландець показав значення поняття «віддалена робота»

Офіс, підвішений на скелі: шотландець показав значення поняття «віддалена робота»

Під час пандемії віддалена робота стала новою реальністю. І тепер для багатьох квартира чи будинок —..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Під час пандемії віддалена робота стала новою реальністю. І тепер для багатьох квартира чи будинок — це ще й робоче місце. Але шотландець Джейсон Гріффін пішов ще далі — він підвісив свій маленький офіс над морем на скелі острова Англсі.

[Джейсон Гріффін, працівник підвішеного на скелі офісу]:
«Я весь день працюватиму на цій скелі, прийматиму і здійснюватиму дзвінки й взаємодіятиму з колегами. Сидячи там, я просто покажу буквальне значення поняття “віддалена робота”».

Джейсон каже, що може працювати з будь-якого місця. Головні умови — ноутбук і можливість під’єднатися до інтернету. Завдяки розвитку цифрових технологій тепер багато фахівців можуть узагалі не приїжджати до офісу. Таких людей називають цифровими кочівниками.

[Аде Маккормак, експерт із цифрових технологій]:
«Зараз бачимо збільшення кількості цифрових кочівників — людей, які не хочуть бути обмеженими місцем роботи чи проживання. Тому головне для них — наявність зв’язку, технологій та ноутбука».

На думку експертів, постіндустріальна епоха вже не за горами. У ній суспільство розвиватиметься головно завдяки людському капіталу, тобто науковим знанням та всіляким навичкам.

[Аде Маккормак, експерт із цифрових технологій]:
«Ми бачили наближення цифрового цунамі, але не бачили біологічного цунамі у вигляді COVID-19. І COVID-19 перетворився на неофіційну церемонію завершення індустріальної доби».

Фахівці вважають, що настає час гіг-економіки, коли будуть популярними короткострокові контракти й віддалена робота.

[Джейсон Гріффін, працівник підвішеного на скелі офісу]:
«У майбутньому спосіб роботи буде зовсім іншим. Ось як я це бачу. Традиційні п’ять днів в офісі з понеділка по п’ятницю з 9 до 5 відійшли, їх більше немає. Люди проводитимуть менше часу в офісі, якщо взагалі там буватимуть. І це добре, бо так значно зручніше жити».

Тепер Джейсон планує віддалено попрацювати на безлюдному острові, що входить до архіпелагу Зовнішні Гебридські острови.
Коротке посилання на цю сторінку:

Офіс, підвішений на скелі: шотландець показав значення поняття «віддалена робота»Лікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: