19.07.2024
Телеканал NTD

У Кенії евакуювали жирафів з острова, що повільно йде під воду

У Кенії евакуювали жирафів з острова, що повільно йде під воду

На острові Лонгічаро, який розташований посеред кенійського озера Баринго, завершується рятувальна операція. Оскільки постійно дощить, цей..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

На острові Лонгічаро, який розташований посеред кенійського озера Баринго, завершується рятувальна операція. Оскільки постійно дощить, цей клаптик суші повільно йде під воду. Через це під загрозою опинилися його мешканці — жирафи.

Ці тварини теж прибули з великої землі. Їх завезли на острів десять років тому в межах програми розведення. Але тепер жирафів доводиться евакуйовувати.

Останню групу з дев’яти тварин уже доставили на інший берег. Залишилася тільки ця самиця.

[Майк Перкей, рейнджер]:

«Під час сезону дощів на Лонгічаро, де мешкали жирафи, почалася повінь. Рівень води піднявся, через це кількість кормових рослин зменшилася. Ми побачили, що це може призвести до голоду».

Місію з евакуації почали ще торік у грудні. У ній бере участь кенійське управління дикої природи й кілька природоохоронних організацій.

У 2016 році жирафам у міжнародній класифікації надали статус «уразливий вид». У Кенії наразі мешкає коло 800 жирафів Ротшильда. Їм здебільшого загрожує втрата місць проживання, хижаки та браконьєри.

[Майк Паркей, рейнджер]:
«У Кенії залишилося небагато жирафів Ротшильда. Переміщення цих тварин допоможе збільшити популяцію, бо вони матимуть удосталь корму й території».

Місію успішно завершено. Останній евакуйований жираф на спеціально побудованій баржі перебрався до свого нового дому. Природозахисники прогнозують, що за найближчі 2–3 роки чисельність цих тварин зросте.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Кенії евакуювали жирафів з острова, що повільно йде під водуЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНа Кубі закінчується паливо?Стрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Бізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: