26.11.2024
Телеканал NTD

У Японії через пандемію став популярнішим чоловічий макіяж

У Японії через пандемію став популярнішим чоловічий макіяж

Основа під тональний крем, тіні для очей, помада. Для японця Йосіхіро Каміті макіяж стає дедалі звичнішим...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Основа під тональний крем, тіні для очей, помада. Для японця Йосіхіро Каміті макіяж стає дедалі звичнішим. Так він намагається покращити свій вигляд для відеоконференцій. Косметикою в Японії починає користуватися дедалі більше чоловіків.

[Йосіхіро Каміті, житель Японії]:
«В умовах пандемії можливостей зустрічатися з людьми стало менше. Раніше я не дуже звертав увагу на свою зовнішність. Але, як виявилося, це важливо, тому я вирішив робити макіяж».

В одному косметичному салоні для чоловіків кажуть, що їхні доходи в порівнянні з минулим роком зросли на чверть.

[Такумі Тедзука, власник чоловічого салону краси]:
«Раніше нашими клієнтами були молодики до 30 років. Тепер, оскільки всі почали працювати віддалено, стало більше бізнесменів віком 40, 50 і 60 років».

За даними дослідницької компанії «Фуджі Кейдзай Груп», ринок чоловічої косметики в Японії швидко зростає. Великі бренди зазначають, що в деяких магазинах продажі підвищилися в більш ніж 10 разів.

Водночас зростає попит і на онлайн-фільтри.

[Аюмі Міямото, розробниця фільтра для макіяжу]:
«Чоловіки почали писати нам щодо фільтра, який ми торік зробили для жінок. Вони сказали, що теж проводять онлайн-зустрічі, і було б добре, якби він був для чоловіків. Ми зрозуміли, що на нього є попит».

У магазинах косметики Токіо тепер з’являються відділи виключно для чоловіків.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Японії через пандемію став популярнішим чоловічий макіяжГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Професори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: